12.10.2018. // Svečano otvaranje prostorija Udruženja Nemaca u Odžacima

U petak, 12. oktobra 2018. godine u Odžacima, svečano su otvorene nove prostorije Udruženja Nemaca opštine Odžaci. Prostorije Udruženja nalaze se na adresi Knez Mihajlova 16, na spratu zgrade pored Mesne zajednice. Uređenje i opremanje pomogli su opština Odžaci, Nacionalni savet nemačke nacionalne zajednice, Nemačka fondacija, Udruženje Nemaca „Gerhard”, Hans Lauber, Mesna zajednica Odžaci, kao i mnogi drugi prijatelji i članovi Udruženja.

„Naše malo Udruženje je, nakon četiri godine, uspelo da dobije i preuredi ove prostorije u centru Odžaka. Zbog toga je ovo jako bitan dan za nas. Sada imamo prostora da realizujemo sve naše aktivnosti. Jedna prostorija ima za cilj da prikaže život Nemaca koji su živeli na ovim prostorima.” - naveo je predsednik Udruženja, gospodin Mihajlo Sujer.

U Udruženju je moguće pohađati i kurs nemačkog jezika. Gospodin Sujer ističe da prostorije mogu koristiti i druga udruženja koja žele da sarađuju sa Udruženjem Nemaca.

Na ceremoniji otvaranja prisustvovali su predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta nemačke zajednice - Anton Beck, predsednica opštine Odžaci - Latinka Vasiljković, predstavnici Udruženja Nemaca iz Subotice i Bača kao i drugi gosti. Anton Beck je prisutnima preneo pozdrave i želje za uspešan rad od strane Ambasadora SR Nemačke Tomasa Šiba i Kristijana Rajsmulera, Referenta nemačke ambasade za kulturu i štampu. Oni ističu da će da pruže podršku Udruženju ali i da će i pratiti njegov rad. 

U kulturnom delu programa nastupili su hor „Regenbogen” Nemačkog Udruženja „Maria Theresiopolis” iz Subotice, hor „Santa Maria“ iz Bača, kao i mlada solistkinja Milica Sujer uz pratnju Filipa Vidanovića na klaviru.


12.10.2018.

2019
2017
2016

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.