13.03.2019. // HUN „Gerhard“ posetili predstavnici organizacija Podunavskih Švaba iz Nemačke

U sredu, 13. marta, 2019. godine, Udruženje Nemaca „Gerhard” posetili su gospodin Hans Supric, predsednik Krovne organizacije Podunavskih Švaba u Nemačkoj, i gospodin Josef Jerger, potpredsednik Svetske organizacije Podunavskih Švaba. 

Radni sastanak u Udruženju imao je dve glavne teme: zastupanje interesa nemačke nacionalne zajednice i otvaranje muzeja Podunavskih Švaba u prostorijama Grašalkovićeve palate u Somboru. 

Predstavnici organizacija Podunavskih Švaba su od strane gospođe Milke Ljuboja, višeg kustosa i istoričara Gradskog muzeja Sombor i gospodina Milana Stojkova, glavnog urbaniste Grada Sombora, informisani o trenutnoj situaciji napretka radova na rekonstrukciji i planiranom otvaranju muzeja. Gospodin Supric i gospodin Jerger su svojim konstruktivnim predlozima ponudili pomoć, naglašavajući važnost otvaranja muzeja Podunavskih Švaba na našim prostorima.  

U nastavku sastanka sa Petrom Rangom, potpredsednikom Udruženja Nemaca „Gerhard“, i gospođom Gabrijelom Bogišić, menadžerom u Udruženju, su razgovarali o trenutnoj situaciji nemačke nacionalne zajednice i o mogućim rešenjima za prevazilaženje postojećih izazova. Na kraju sastanka, gospodin Jerger je izrazio želju Svetske organizacije Podunavskih Švaba, da se jedna od narednih godišnjih konferencija održi u Somboru. 


13.03.2019.

2019
2017
2016

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.