31.10.2019. // Predstavnici Centralnog Muzeja Podunavskih Švaba iz Ulma i Gradskog Muzeja Sombor potpisali ugovor o saradnji

Zajedničke ideje i vizije, obrada istorije Podunavskih Švaba u sadašnjost i u budućnost i posmatranje iste iz Evropskog ugla kao i realizacija zajedničkih projekata. To sve omogućuje ugovor o saradnji, koji je 31. oktobra potpisan između Centralnog Muzeja Podunavskih Švaba iz Ulma i Gradskog muzeja Sombor.

Potpisivanje ugovora o saradnji je bio razlog dvodnevnog boravka gospodina Glasa, direktora Muzeja Podunavskih Švaba iz Ulma, Somboru.  Nakon posete HUN „Gerhard“-u, obilaska prostorija budućeg muzeja u rekonstrukciji, razgovora sa direktorom Gradskog Muzeja Sombor,gospodinom Peterom Mrakovićem, i sa članom Gradskog veća zaduženog za kulturu i obrazovanje, gospodinom Nemanjom Saračem, ugovor o saradnji između dva muzeja potpisan je u skupštinskoj sali Gradske uprave Sombor.

Ovaj ugovor će imati posebno veliki značaj za rad Muzeja Podunavskih Švaba u Somboru, jer se planira bliska sadržinska, naučna i projektna saradnja sa Centralnim Muzejem Podunavskih Švaba u Ulmu.Prilikom ove posete razgovaralo se i o prvim planovima za putujuću izložbu Ulmskog muzeja, koja će biti prikazana publici u Somboru.

Gospodin Glass kazao: „Muzej Podunavskih Švaba u Somboru će biti jedini ovog tipa kako u Srbiji tako i u celom regionu. To je veoma veliki uspeh, pa i za HUN „Gerhard“.


31.10.2019.

2019
2017
2016

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.