14.01.2019. // Svečano otvaranje drugog izdanja izložbe „Naseljavanje Podunavskih Švaba u Vojvodinu“ u Udruženju Nemaca

U utorak, 15. januara 2018. godine sa početkom u 19 časova, u prostorijama Udruženja Nemaca „Gerhard“, održano je svečano otvaranje drugog, prerađenog izdanja izložbe „Naseljavanje Podunavskih Švaba u Vojvodinu“. Izložba se sastoji od 20 plakata na kojima je prikazano naseljavanje Podunavskih Švaba u Vojvodinu i time dopunila nedostatak informacija vezanih za ovu tematiku u regionu pošto, još uvek, ni u jednom školskom udžbeniku nije moguće pronaći informacije o istoriji nemačke nacionalne manjine.

Novo izdanje izložbe odštampano je u dva primerka. Jedan primerak je postavljen u prostorijama Udruženja Nemaca „Gerhard“, dok će drugi primerak biti „putujući“, odnosno u narednim mesecima će biti izložen u prostorijama ostalih udruženja Nemaca u zemlji.

Otvaranju izložbe prisustvovali su brojni prijatelji i partneri Udruženja, kao i predstavnici udruženja Nemaca iz regiona.

Srdačno se zahvaljujemo Ministarstvu unutrašnjih poslova, za izgradnju i domovinu na podršci prilikom realizacije ovog projekta.


16.01.2019.

2019

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.