29.02.2020. // U Somboru održan sastanak organizacija nemačke nacionalne zajednice

Oko 30 predstavnika iz 12 organizacija nevladinog sektora nemačke nacionalne zajednice u Srbiji okupilo se u subotu, 29. februara 2020. u prostorijama HUN „Gerhard“-a.

Tema sastanka je bila diskusija o izazovima sa kojima se ova nacionalna zajednica susreće, planovi za budućnost, razmena iskustva o različitim aktivnostima organizacija, kao i kalendar manifestacija koji će biti objavljen na web stranici www.donauschwaben.rs. Tokom sastanka, došlo je i do razmene ideja o mogućnostima finansiranja udruženja i projekata, pri čemu se međusobna razmena iskustva pokazala od velikog značaja.  

Na drugom delu sastanka je održana obuka na temu „Pisanje predloga projekata“ sa posebnim naglaskom na formu koju zahteva Ministarstvo unutrašnjih poslova SR Nemačke (BMI). Obuku je vodila nekadašnja saradnica HUN "Gerhard"-a, koja je i sama bila realizator mnogobrojnih projekata finansiranih iz budžeta ovog partnera. Cilj obuke je proširenje postojećih kompetencija u oblasti rada sa projektima.

Atmosfera tokom čitavog radnog dana je bila izuzetno konstruktivna i u ovoj godini HUN „Gerhard“ planira još dva ovakva susreta. Realizacija ovog programa je omogućena iz budžeta Savezne Republike Nemačke. 


03.03.2020.

2019

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.