10/11.05.2019. // Mlade generacije na tragovima nemačke kulture u Somboru

Proteklog vikenda (11. i 12. maja) održan je prvi deo radionice za mlade na nemačkom jeziku „Slušaj pažljivo“. Cilj radionice, koja se sastoji iz dva dela, je razvijanje strukture aktivne igre i digitalnog vodiča koji prati tragove nemačke kulture u Somboru. 

Na radionici je učestvovalo ukupno 10 mladih, uzrasta od 12 do 14 godina iz Sombora, Apatina i Valjeva. Slušajući savete i uputstva gospodina Karstena Drosela (programera igara i savremenog umetnika iz Berlina), učesnici su imali priliku da nauče kako nastaje vodič kroz grad ovakvog tipa. Tako su učesnici, potkovani informacijama od svedoka toga vremena i kroz put otkrivanja istorije i sadašnjosti Sombora, radili na novim idejama i osnovnim elementima potrebnim za izradu jednog takvog vodiča. Radionicu je organizovala Sara Delinger, ifa-Menadžerka za kulturu u HUN „Gerhard“. Drugi deo radionice će biti održan od 1. do 2. juna u prostorijama našeg Udruženja. 

Srdačno se zahvaljujemo Institutu za odnose sa inostranstvom (ifa) na prijateljskoj podršci prilikom realizacije ovog projekta. 


10.05.2019.

2019

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.