19/20.12.2019. // Podela humanitarne pomoći starim i nemoćnim licima

U Udruženju Nemaca „Gerhard" je u četvrtak, 19. i petak, 20. decembra 2019. godine izvršena podela humanitarne pomoći starim i nemoćnim licima sa niskim mesečnim primanjima. Zbog velikog obima posla, u ovogodišnjoj raspodeli paketa pomagalo je oko dvadeset volontera, članova našeg Udruženja. 

Savezna vlada SR Nemačke i dalje ima u vidu dobrobit nemačke nacionalne zajednice, ali prilikom pružanja pomoći ona mora da misli i na budućnost i osiguravanje dugoročne dobrobiti nemačkoj nacionalnoj zajednici. Zbog toga su od 2018. godine određena sredstva morala biti preusmerena u realizaciju projekata kojima bi se omogućilo čuvanje kulturne baštine Podunavskih Švaba i osigurala egzistencija nemačke nacionalne zajednice. Bez ulaganja u mlade generacije, koje će poznavati nemački jezik i kulturu, nemačka zajednica u Srbiji nema budućnost.

Udruženje više od dvadeset godina deli pakete humanitarne pomoći pripadnicima nemačke nacionalne zajednice. Naše Udruženje je i ove godine preuzelo ne samo podelu, već i nabavku namirnica kao i koordinaciju raspodele humanitarne pomoći u Somboru, okolini ali i drugim gradovima u Srbiji.

Realizacija projekta je omogućena zahvaljujući prijateljskoj podršci Ministarstva unutrašnjih poslova SR Nemačke. 


20.12.2019.

2019

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.