15.08.2020. - 31.11.2020. // Nemački jezik na zabavan način

Humanitarno udruženje Nemaca „Gerhard“ nedavno je završilo realizaciju projekta „Ovladavanje komunikativnim veštinama i razvijanje sposobnosti i metoda učenja nemačkog jezika“. Projekat je finansiran sredstvima budžeta Republike Srbije, po osnovu Konkursa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za programe i projekte iz oblasti obrazovanja u 2020. godini, a sproveden uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Partneri na projektu bili su udruženja Centar banatskih Švaba “Haus Regina” iz Zrenjanina i Udruženje Nemaca ,, SyrmischMitrowitz’’ iz Sremske Mitrovice, tako da se može reći da je projekat obuhvatio celu Vojvodinu.
Naime u O.Š. „Bratstvo jedinstvo“ u Somboru, O.Š. „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu i O.Š. „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici tokom prvog polugodišta paralelno su tekli programi i aktivnosti u okviru ovog projekta.
Cilj projekta bio je poboljšanje komunikativnih veština kod učenika koji u redovnoj nastavi imaju nemački jezik kao drugi strani jezik. Tokom projekta, učenici su se obučili da iskažu svoj pun potencijal u četiri ključne veštine usvajanja nemačkog jezika: pisanje, čitanje, govor i slušanje. Na zabavan, savremen i interaktivan način učenici su savladali osnove, ali i finese nemačkog jezika. Deca su savladavala učenje nemačkog jezika slušanjem pesmica, didaktičkim igricama, kvizovima, slušanjem i gledanjem filmova, organizovanjem pozorišne pretstave na nemačkom jeziku.
Projekat je takođe imao za cilj da se jezičke veštine dece unaprede kroz aktivnosti razvijanja drugarstva, timskog rada i poštovanja različitosti.
U projektu je učestvovalo preko stotinu dece.


21.01.2021.

2019

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.