Sastanak i radionica za nemačku manjinu

U subotu, 5. marta, organizovani su prvi sastanak predstavnike organizacija nemačkih nacionalnih manjina u Srbiji i jedna radionica u HUN “Gerhard-u” u Somboru.

Predstavnici udruženja nemačke nacionalne manjine pozvani su da prisustvuju redovnom sastanku umrerežavanja, kao i da učestvuju na radionici  „Aktivacija članova“. Pozivu se odazvalo 9 predstavnika iz 5 različitih udruženja.

Prvi sastanak udruženja ove godine je održan uživo . Razgovaralo se o aktuelnim temama i problemima, planiranju daljih projekata u 2023. godini, kao i o popisu stanovništva i manjinskim izborima.

Nakon zajedničkog ručka usledila je interaktivna radionica, koja je organizovana u saradnji sa Volonterskim centrom Vojvodine. Zajednički je razrađena strategija kako privući volontere, koji događaji su za to pogodni i šta treba uzeti u obzir kada je u pitanju ciljna grupa starijih volontera. Poded toga pričalo se o načinima na koje se volonterima može zahvaliti i odužiti za njihov angažman.

Ove manifestacije su realizovane uz prijateljsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i domovine i Instituta za odnose sa inostranstvom.


09.03.2022.

2019

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.