Krug igre na nemačkom jeziku

Udruženje Nemaca „Syrmisch Mitrowitz“ iz Sremske Mitrovice organizovalo je od novembra do decembra 2020. godine projekat za mlade pod nazivom „Krug igre na nemačkom jeziku“. U sladu sa važećim epidemiološkim merama za sprečavanje širenja pandemije Korona virusa, projekat je realizovan u online formatu.

Ovim projektom, udruženje želi da učenicima, nastavnicima i roditeljima skrene pažnju na značaj nemačkog jezika. Učešće u programu je za učesnike bilo besplatno. Ciljna grupa obuhvatala je  mlade uzrasta od 11 do 14 godina, sa određenim predznanjem nemačkog jezika. Učenici su svojim aktivnim angažovanjem pokazali veliko interesovanje za usavršavanje nemačkog jezika.

Cilj ovog projekta je uključivanje mladih generacija u život nemačke nacionalne zajednice, kako bi dali doprinos osiguravanju njenog opstanka.  Pripadnici nemačke nacionalne zajednice biće i u buduće podržani u učenju i poboljšavanju svojih znanja nemačkog jezika, kako bi ga mogli aktivno koristiti.

Projekat je omogućen iz budžeta SR Nemačke, preko  Ministarstva unutrašnjih poslova za izgradnju i domovinu. Ovim putem se srdačno zahvaljujemo!


31.12.2020.

2019

P
U
S
Č
P
S
N
Sva prava zadržana © 2018 | Donauschwaben. Izrada sajta BIT Soft.